Geplaatst op 07-02-2017

Derde openstelling CrossRoads

Tussen 2 februari en 31 maart 2017 kunnen innovatieve bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland een subsidieaanvraag indienen bij CrossRoads, een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland.

CrossRoads richt zich op kmo’s en mkb’s in Vlaanderen en Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) met sterke, innovatieve en technisch haalbare projectideeën met een grensoverschrijdende meerwaarde. Uiteenlopende sectoren komen in aanmerking voor steun: hightech-systemen, chemie & materialen, agrofood, life sciences & health, cleantech, biobased economy en logistiek & maintenance. Onder meer een geïntegreerd platform om in real time verkeersinformatie te delen en een bewaarsysteem voor fruit kregen al steun via een vorige oproep van CrossRoads.

Recordbedrag

U kunt een subsidie aanvragen voor een haalbaarheidsstudie of voor een innovatieproject. Haalbaarheidsstudies kunnen maximaal 10.000 euro steun krijgen met een steunpercentage van 50 procent, innovatieprojecten maximaal 135.000 euro met een steunpercentage van 45 procent. Voor deze derde oproep bedraagt het subsidieplafond 180.000 euro voor haalbaarheidsstudies en een recordbedrag van 3.142.538 euro voor innovatieprojecten.

Praktisch

Alle aanvragen moeten via de webportal van Stimulus Programmamanagement worden ingediend vóór de deadline van 31 maart 2017 om 17.00 uur. Een onafhankelijke jury zal de projecten binnen de zestien weken beoordelen op kwaliteit, innovatie, economische impact en grensoverschrijdende meerwaarde. Op 30 juni sluit de volgende call.

Geïnteresseerd?

U staat er als bedrijf niet alleen voor. In elke provincie staan projectadviseurs klaar om advies op maat te geven, u te helpen met uw zoektocht naar een partnerbedrijf aan de andere kant van de grens en u te begeleiden bij uw subsidieaanvraag.

Ontwerp & realisatie: Nilsson