Geplaatst op 23-02-2017

Eerste informatiesessie rond projectadministratie

Op 14 februari 2017 kwamen zeven bedrijven uit Vlaanderen en Nederland samen voor een informatiesessie over de financieel-administratieve aspecten van deelname aan CrossRoads2. De sessie vond plaats bij Stimulus Programmamanagement in Eindhoven.

Vijf projecten goedgekeurd

Die eerste oproep van CrossRoads (zomer 2016) leverde vijf gesubsidieerde projecten op waarbij zeven bedrijven - drie Vlaamse en vier Nederlandse - betrokken zijn. Het gaat om drie haalbaarheidsstudies en twee innovatieprojecten voor in totaal 299.462 euro. De haalbaarheidsstudies steunen onderzoek naar decibelsensoren, 3D-scanning in automotive-ketens en technologische hulpmiddelen voor ademhalingskinesitherapie. In de categorie innovatieprojecten gaat het om een geïntegreerd platform om in real time verkeersinformatie te delen en een bewaarsysteem voor fruit bij een zo laag mogelijk zuurstofgehalte.

Projectadministratie

Tijdens de bijeenkomt op 14 februari ontvingen de bedrijven informatie over regelgeving, kostendeclaraties, rapportering en andere administratieve aandachtspunten rond deelname aan het Interreg project CrossRoads. Daarna was er tijd om kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. De powerpoint van de presentatie door Stimulus vind je hier

Ontwerp & realisatie: Nilsson