Geplaatst op 23-02-2017

Interreg-projecten stellen zich voor

Op 20 februari 2017 vond in het Wetenschapspark in Niel het bedrijfsevent Interreg Vlaanderen-Nederland plaats. Kmo’s kregen tekst en uitleg over Europese subsidiemogelijkheden binnen drie lopende Interreg-projecten: CrossRoads, CrossCare en Link2Innovate. Er waren een veertigtal geïnteresseerde bedrijven, voornamelijk uit de Provincie Antwerpen, aanwezig.

Innovatieve kopgroep

Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie en Innovatie, begon de avond met een woord van welkom. “In het verleden vonden vooral grote bedrijven de weg naar Europese subsidies. Met een evenement als dit wil de provincie Antwerpen de weg naar Europese middelen voor kmo's makkelijker maken. Kmo’s zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Hen de nodige ondersteuning en informatie over subsidiemogelijkheden bieden, komt ook de economische ontwikkeling van onze provincie ten goede. Zo blijven ze in de innovatieve kopgroep van Europa.”

Presentaties

Annick Verween van het Innovatiecentrum gaf een presentatie over de coaching-, matchmaking- en subsidiëringsmogelijkheden binnen CrossRoads. Pat Van Roey van Van Roey Automation NV vertelde uit de eerste hand wat deelname aan een Interreg-project concreet voor je bedrijf kan betekenen. Daarna gingen de ondernemers in gesprek met de aanwezige projectadviseurs om één-op-één de mogelijkheden voor subsidiëren door CrossRoads af te toetsen. Alle presentaties vind je hier terug.

Ontwerp & realisatie: Nilsson