Naar overzicht

Op 12 juni sloegen Interreg-projecten CrossCare en CrossRoads de handen in elkaar om de eerste CrossCare X CrossRoads Convention te organiseren. De Convention bracht ruim 120 mensen samen in het Eindhovense Natlab: heel wat ondernemers uit de projecten, maar ook de zorgnetwerken van de Vlaamse en Nederlandse proeftuinen woonden het event bij.

De hele dag stond in het teken van inspireren, kennis delen en faciliteren van grensoverschrijdend netwerken. Tijdens het plenaire gedeelte zorgden pitchers en keynote speaker Ianka Fleerackers voor de nodige inspiratie. De middag werd geopend door de directeur van Interreg Vlaanderen – Nederland, Bram De Kort. Hij benadrukte zowel de economische als maatschappelijke meerwaarde van beide projecten en ging dieper in op de reeds behaalde resultaten van CrossRoads2 en CrossCare. Vervolgens kwamen vier CrossRoads- en CrossCare-ondernemers aan het woord. In vier korte pitches lichtten Mobyshare, Ivengi, Arthe en Zinnovators toe welke oplossing ze bieden of willen bieden, hoe het project hen daarbij helpt en wat de volgende stappen voor hen zijn. Een vakkundig panel, bestaande uit Bram De Kort, Joep Brouwers en Anke Albregts gaf een korte reflectie over deze pitches door middel van kritische vragen, maar ook welgemeende complimenten. 

Het plenaire gedeelte werd afgesloten door Ianka Fleerackers. Zij nam het publiek mee in de fantasiewereld van Alice in Wonderland. Wat als Alice een ondernemer was? Zou ze vallen of springen in het konijnenhol? Welke mensen ontmoet ze op haar pad en hoe beïnvloeden die haar? Een boeiend verhaal over durven, uit je comfortzone treden, falen en opstaan en leren van anderen.

Tijdens de pauze gaven verschillende CrossCare- en CrossRoads-projecten demo’s op de innovatiemarkt: Arthe, ZAPP, Novosanis, Mobyshare, Zinnovators, LiZe (CE-Mate), Ivengi, IncoSense, FreeSense en Inuteq.

Het tweede gedeelte van het programma bestond uit drie rondes break-outsessies. Verschillende experts in financiering, marketing, co-creatie en intellectuele eigendom gaven 40 minuten lang een workshop. Tijdens de gehele middag was er ook volop de gelegenheid om te netwerken. Gewoon spontaan of door meetings te plannen met andere bezoekers via de online tool Conversation Starter. Deelnemers konden ook een afspraak boeken met financieringsexperts, zoals Next Move, Health Tech Yard, VLAIO en BOM. In totaal vonden 64 ontmoetingen plaats via Conversation Starter.

CrossCare X CrossRoads Convention werd afgesloten met een uitgebreide netwerkborrel.

Afbeelding
CrossCare X CrossRoads Convention

Geïnteresseerd
in de resultaten
van CrossRoads2?