Naar overzicht
Afbeelding
App

INNOVATIEPROJECT

Kunnen patiënten binnenkort zelf hun vitale parameters opmeten met een medisch toestel? Als het van BeWell Innovations uit Ranst en 2M Engineering uit Valkenswaard afhangt wel. Ook CrossRoads2 gelooft in dit innovatieproject.

Activiteitenmeters en smartwatches zijn vandaag enorm populair. Leuke gadgets zijn het zeker, maar geen medische toestellen. BeWell Innovations en 2M Engineering willen samen een draagbaar meetinstrument op de markt brengen waarmee chronische patiënten vitale lichaamsfuncties kunnen registreren.

Marktvraag

Het Nederlandse 2M Engineering verkoopt al een goede activity tracker. Anders dan de klassieke stappenteller meet dat instrument niet het aantal stappen, maar alle bewegingen van de gebruiker. Hoe lang iemand zit, staat, loopt of fietst is immers een goede maatstaf voor de algemene conditie en het risico op chronische pijn. In het project CoSMeT willen de twee partners het toestel uitbreiden, zodat het nog meer parameters kan berekenen. De bedrijven spelen daarmee in op een pertinente marktvraag uit de medische wereld. Een toestel als medische apparatuur laten valideren, vraagt echter een grote investering. De subsidie van CrossRoads2 brengt de realisatie van dit project dan ook een stap dichterbij.

Slim platform

Patiënten zullen thuis zelf makkelijk hun vitale lichaamsfuncties kunnen meten. Door het instrument vervolgens te koppelen aan een slim platform kunnen die gegevens meteen ook doorgestuurd worden naar het ziekenhuis. BeWell Innovations ontwikkelt daartoe de software. Op basis van de ontvangen data helpen de dokter om een diagnose te stellen. De ontsluiting van de ruwe meetgegevens gebeurt zonder tussenkomst van derden, en dus op een beveiligde manier. Dat is nodig om de privacy van de patiënt te garanderen. En net dat maakt deze ontwikkeling uniek.

Meer info: www.bewellinnovations.com en www.2mel.nl

Subsidiebedrag € 134.878
Provincies
Noord-Brabant
Antwerpen
Projectpartners
2M Engineering Limited
BeWell Innovations NV

Geïnteresseerd
in de resultaten
van CrossRoads2?