Nieuw beademingstoestel technisch haalbaar?

Type project: 
haalbaarheidsstudie
Subsidiebedrag: 
€ 10.000,-

Medec wil een innovatief beademingstoestel op de markt brengen. In een haalbaarheidsstudie, mee gefinancierd door CrossRoads2, zoeken ze uit wat de technische mogelijkheden zijn.

Medec is een onderneming die anesthesietoestellen ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt. In de toekomst wil het bedrijf ook een ICU(Intensive Care Unit)-ventilator op de markt brengen. Dit beademingstoestel kan worden gebruikt zonder dat er een dokter in de buurt is. Voor de ontwikkeling werkt het bedrijf samen met een partner. Maar eerst moet uit een haalbaarheidsstudie blijken of dit technisch haalbaar is. Bij de ontwikkeling van het toestel worden immers verschillende onderdelen gebruikt. Vraag is daarbij of de software van deze onderdelen compatibel is.

De uitslag van de haalbaarheidsstudie zal bepalen of productie van de ICU-ventilator mogelijk is en of er technische aanpassingen aan de onderdelen moeten gebeuren. Bij de ontwikkeling wil Medec het toestel ook enkele innovatieve eigenschappen meegeven, waardoor het zich kan onderscheiden van de concurrentie.

 

Ontwerp & realisatie: Nilsson