Nieuw supplement helpt gewrichtspijn bij huisdieren verminderen

Type project: 
haalbaarheidsstudie
Subsidiebedrag: 
€ 9.000,-

Acute kwetsuren, langdurige gewrichtsletsels ... Heel wat huisdieren kampen met pijn. Het project ‘Jumping Dog’ wil het genezingsproces via voedingssupplementen versnellen. Een haalbaarheidsstudie brengt de technische en economische mogelijkheden in kaart.

Het genezingsproces van een botbreuk of spierscheur kan soms lang duren. Nog moeilijker te behandelen zijn langdurige of aangeboren gewrichtsproblemen, zoals artrose en heupdysplasie. Bij huisdieren zoals katten en honden leiden de pijnklachten tot verminderde activiteit: wandelen lukt niet meer, op een stoel springen ook niet … Dat is zwaar voor het dier én zijn baasje, dat de hond of kat vaak als een vriend beschouwt. Het Belgische bedrijf Pejati bvba ontwikkelde daarom een voedingssupplement dat het genezingsproces versnelt en de pijn doet afnemen.

Technisch en economisch haalbaar

Het ontwikkelde product is een nieuwe mix van bestaande componenten. Samen zetten ze het metabolisme van een dier ertoe aan om de genezing van gewrichten, pezen en de weefsels errond te versnellen. Het product vermindert pijnklachten en verhoogt de activiteit en de levendigheid. Met een beknopte haalbaarheidsstudie, gesteund door CrossRoads2, onderzoekt Pejati of het ‘Jumping Dog’-project technisch en economisch te realiseren is. De studie brengt onder meer in kaart welke functie de verschillende componenten van het supplement hebben, of het product aan de technische en wettelijke vereisten voldoet, of er geen hinderlijke patenten bestaan en of de markt voldoende interesse toont. Een erkenning als diergeneesmiddel wordt voorlopig niet nagestreefd vanwege de dure en moeilijke procedure.

Ook voor mensen?

Jumping Dog richt zich in eerste instantie op de professionele markt om het nieuwe supplement te lanceren: dierenartsen, kennels, asielen … Die aanpak moet het product onderscheiden van de massa supplementen die online te koop zijn. Een sterke wetenschappelijke documentatie is daarom een belangrijk onderdeel van het project. Half september 2017 moet de haalbaarheidsstudie rond zijn. Op langere termijn wil Pejati ook de mogelijkheden voor menselijk gebruik van het supplement bekijken. In dat kader vinden er gesprekken plaats met een potentiële Nederlandse partner.  

Meer info: www.pejati.be

Ontwerp & realisatie: Nilsson