Naar overzicht

Het eerste project binnen CrossRoads2 Sustainable Energy is met succes afgerond. De Nederlandse mkb Van Hees Infra Techniek en Vlaamse kmo BePowered ontwikkelden samen een slimme softwareoplossing om de infrastructuur in vakantieparken af te stemmen op de toenemende elektrificatie, zoals de groei aan laadpalen.

Bart vertelt over wat het project voor BePowered betekende: 

“Wij zijn een leverancier van energiemanagementsoftware en waren op zoek naar een partner die voeling had met waar onze soft- en hardware toegepast zou worden en die mee de vereisten kon bepalen. Van Hees is specialist in totaaloplossingen voor ondergrondse infrastructuur en recreatietechniek. Zij waren op zoek naar een partner voor energiebeheer binnen vakantieparken. Die combinatie en complementariteit tussen ons was een enorme meerwaarde."

"We hebben met Van Hees een heel sterke partner gevonden en dankzij dit project konden wij onze software doorontwikkelen. De BePowered Grid Manager monitort nu het energienetwerk en koppelt automatisch het beste moment van verbruik terug naar de elektrische verbruikers."

"Tijdens dit project hebben we onze soft- en hardware kunnen uittesten in een vakantiepark. Nu kunnen we verder kijken en onze markt verruimen. Wat voor een vakantiepark lukt, kan evengoed voor een appartementsgebouw, een bedrijventerrein of een kleine wijk.” 
 

Lees hier meer over dit project.

 

Afbeelding
Bart Eestermans van BePowered met Van Hees

Ook meewerken aan
grensoverschrijdende
CO2-reductie?