Naar overzicht

De partners van CrossRoads2 Sustainable Energy en ConnectSME organiseren op donderdag 18 maart een online matchmaking en webinar. Wil jij je netwerk vergroten, kennis en expertise uitwisselen en grensoverschrijdend samenwerken met bedrijven en proeftuinen? En ben je nog op zoek naar de perfecte match om een CO2-besparende innovatie te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in!

In de schoot van co-creatie projecten als deze zijn in het verleden al tal van succesverhalen geschreven. Proeftuinen en bedrijven gaan erin op zoek naar mkb-en of kmo’s met beloftevolle duurzame innovaties waarmee ze kunnen samenwerken. 

Zoek jij nog de perfecte match om samen een CO2-besparende innovatie te ontwikkelen? Schrijf je dan in voor het webinar en de matchmaking!

  • Wanneer? Donderdag 18 maart, 14u10 - 16u
  • Wat? Korte voorstelling van de beide projecten gevolgd door online matchmaking via network.flux50.com
  • Voor wie? Bedrijven met innovatieve projectideeën die graag willen samenwerken met andere KMO/MKB-bedrijven en die ook gelijktijdig hun netwerk willen vergroten 

 

Bekijk hier het programma - Registreer je hier

Afbeelding
Logo Interreg-CR2SE-ConnectSME

Matchmaking

Samenkomen is noodzakelijk om creatieve energie op te wekken en co-creatie te stimuleren. Fysiek elkaar ontmoeten is echter op dit moment onmogelijk en om die reden organiseren we een online matchmaking event. Zo kan jij blijven netwerken en innoveren!

Hoe werkt het precies? Surf naar het matchmaking event op network.flux50.com en registreer jezelf. Maak er jouw profiel zo volledig mogelijk aan en plan meetings in met de andere deelnemers. Een meeting duurt 15 min en gebeurt via Zoom.

Vragen? Contacteer network@flux50.com

Webinar met e-Stories (13u00 - 14u00)

Dit Flux50-webinar gaat vooraf aan de projectvoorstellingen en matchmaking en doet 2 projecten uit de doeken met een link naar zowel Nederland als Vlaanderen: Renewable Iron Fuel Technology (RIFT) & De Monumentenmeter. Dit webinar maakt deel uit van de webinarreeks "e-Stories innovatie" van Flux50. Uitzonderlijk mogen ook niet-leden die deelnemen aan het matchmaking-event ook deelnemen aan deze editie. Op de website van Flux50 vind je steeds de meest actuele informatie over dit webinar.

De projecten

CrossRoads2 Sustainable Energy is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland en heeft als doel het stimuleren van grensoverschrijdende innovatieprojecten tussen KMO/MKB-bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg). Deze samenwerkingsverbanden dienen een impact te hebben op duurzame energieproductie, -efficiëntie of -besparing in de grensregio.

De kerntaak van CrossRoads2 Sustainable Energy bestaat uit het stimuleren van innovaties op het vlak van CO2-reductie met een grensoverschrijdende meerwaarde door middel van:

  • matchmaking;
  • subsidie voor innovatieprojecten van grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden tussen ten minste één MKB uit Zuid-Nederland en ten minste één KMO uit Vlaanderen (50%, maximaal € 150.000,-);
  • follow-up: een vervolg geven aan deze projecten en het proactief meedenken naar vervolgstappen en valorisatie van de opgedane kennis.

 

Er zijn reeds twee oproepen geweest van CrossRoads2 Sustainable Energy. Een derde, en laatste, subsidieronde loopt van 1 t.e.m. 30 april 2021. Ga voor meer informatie naar www.cr2se.eu

Het ConnectSME project richt zich op het ontwikkelen en testen van technologie in een reële omgeving op zes proeftuinen in de grensregio Nederland/Vlaanderen. De inzichten die hier ontstaan kunnen leiden tot verdere verfijningen van het product en verhoogde kansen op commercialisatie. De zes proeftuinen stellen hun expertise ter beschikking van KMO/MKB in de vorm van een voucher van 10.000 en 40.000 euro waarmee deze KMO/MKB beroep kan doen op de diensten van de uitbater van de site of een kennispartij binnen het consortium.

ConnectSME speelt in op de technology readiness levels (TRLs) 6-7. Door het faciliteren van demonstratie en testen in een dergelijke real life omgeving wordt de marktintroductie van innovatieve technologieën van KMO’s/MKB’s geoptimaliseerd.

ConnectSME en CrossRoads2 Sustainable Energy zijn gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.
 

Afbeelding
logo's CR2SE  en ConnectSME_EU Vlag

Ook meewerken aan
grensoverschrijdende
CO2-reductie?