Naar overzicht
Afbeelding
electric scooter

Met de huidige, eenvoudige batterijmanagementsystemen en battery packs, kennen de meest gangbare e-scootermodellen vaak maar een beperkte levensduur. De tweewielers rijden gemiddeld niet langer dan vijf jaar rond. Bovendien maakt de opbouw van de battery packs onderhoud en reparatie in de praktijk onhaalbaar. Velektro en Veldia, twee bedrijven actief in de fietssector, willen samen een e-scooter ontwikkelen die minstens dubbel zo lang meegaat.

Een kwalitatieve e-scooter

De Vlaamse kmo Velektro is specialist in elektrische fietsen en e-scooters en bracht recent een eigen collectie op de markt. Erdal Arslan, zaakvoerder Velektro: “Ons aanbod e-scooters situeert zich in het middenklasse- en budgetsegment. We merken echter dat klanten op zoek zijn naar e-scooters in een hogere klasse waarvan de batterij ook langer meegaat. Nu neemt de capaciteit na vijf jaar sterk af. Verhuurbedrijven vragen daarnaast ook om gebruik en duurzaamheid te kunnen monitoren. Voor die noden willen we een oplossing ontwikkelen.”

Voor die oplossing keek Velektro over de Limburgse landsgrens heen bij Veldia, specialist in e-biketechnologie en accu’s. De voorbije jaren ontwikkelde de Nederlandse mkb eigen battery packs en een batterijmanagementsysteem. Op die manier genereerde het de nodige knowhow m.b.t. batterijmanagement, temperatuurmonitoring, het opdelen van het battery pack in sub-packs voor demontage en recyclage, en oplossingen voor remote monitoring en trackers.

Verlengde levensduur

De twee partners brengen hun ervaringen uit de fietssector nu samen voor de ontwikkeling van een e-scooter met een gegarandeerde batterijlevensduur van meer dan 10 jaar of 2000 (volle) laadcycli. Met dit nieuwe model willen ze ook de gebruikers ontzorgen en aanmoedigen tot duurzaam (levensduur verlengend) gebruik. Naast de e-scooter, zal ook het monitoringsysteem vermarkt worden aan bedrijven uit de sector.

Leefbare stad

Erdal Arslan: “Met dit project willen we een kwalitatievere e-scooter produceren die ook een sterk alternatief biedt voor last mile-leveringen in stadscentra met lichte vrachtvoertuigen. Deze e-scooter heeft zo een positief effect op de leefbaarheid van steden door minder luchtvervuiling en geluidsoverlast.

Daarnaast levert de e-scooter op heel wat fronten een CO2-reductie op. Er is enerzijds een effect door de vervanging van standaard scooters, brommers en wagens en anderzijds door de verdubbeling van de levensduur van de batterij. De partners verwachten tegen 2027 een besparing van zo’n 40.000 ton CO2.”
 

CO2-besparing

Een besparing van zo’n 40.000 ton CO2 tegen 2027

 

Subsidiebedrag € 149.966,25
Provincies
Limburg (BE)
Limburg (NL)
Projectpartners
Velektro
Veldia

Ook meewerken aan
grensoverschrijdende
CO2-reductie?