Naar overzicht

Op vrijdag 1 september opent de eerste subsidieoproep van CrossRoads Vlaanderen-Nederland. CrossRoads moedigt Vlaamse kmo’s en Zuid-Nederlandse mkb’s aan om samen te innoveren rond de maatschappelijke transitieprioriteiten van duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheid.

Maatschappelijke uitdagingen aanpakken

CrossRoads Vlaanderen-Nederland is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland en stimuleert grensoverschrijdende samenwerking tussen kleine en middelgrote bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland. Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor product- of procesinnovaties die maatschappelijke uitdagingen aanpakken. Het gaat om ontwikkelingen in duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 of gezondheid, met digitalisering als ondersteunend proces.

Eerste openstelling op 1 september 2023

De eerste openstelling wordt voorzien vanaf 1 september 2023, 00.00 uur tot en met 13 oktober 2023, 15.00 uur. Na sluiting van het e-loket worden de ingediende innovatieprojecten met elkaar vergeleken op basis van een aantal vooraf bepaalde criteria. De projecten die als beste uit de tender komen, zullen subsidie ontvangen. Het totale subsidiebudget van deze call is € 2.500.000. Het subsidiepercentage bedraagt 50% met een maximum van € 250.000 EFRO per innovatieproject.

De aanvraagtemplates vind je op de website van Interreg Vlaanderen-Nederland.

Matchmaking

Elk samenwerkingsproject omvat minstens één Vlaamse kmo en één Zuid-Nederlandse mkb. Ben je nog op zoek naar een geschikte partner over de grens? In elke provincie staan projectadviseurs klaar om advies op maat te geven en je te helpen bij het vinden van een partnerbedrijf aan de andere kant van de grens.  

Meer informatie?

Klik hier voor meer informatie over de subsidie en vind meteen ook jouw regionale contactpersoon.

Of schrijf je in voor de online infosessie op woensdag 6 september om 10.00 uur. 

Geïnteresseerd
in de resultaten
van CrossRoads2?