Naar overzicht
Afbeelding
Biosensoren

INNOVATIEPROJECT

FOx Biosystems is een recente spin-off van de Katholieke Universiteit van Leuven. De FOx technologie is een combinatie van optische vezels en een surface plasmon resonance (SPR) gebaseerde biosensor technologie. SPR biosensoren zijn momenteel de meest aangewende en meest succesvolle biosensoren op de markt. FOx heeft op basis van deze technologieën een detectietoestel ontwikkeld voor wetenschappelijke doeleinden. Binnen dit CrossRoads2 project werkt FOx Biosystems samen met het Nederlandse Unitron Group om een prototype toestel kunnen bouwen dat voldoet aan de verwachtingen en omgeving van professionele gebruikers.

Robuust

Het te ontwikkelen prototype dient robuust in werking en gebruik te zijn bij verschillende types industriële gebruikers en dient geïntegreerd te kunnen worden in het totaal systeem van de grote pharma klanten. Cruciaal is dat de werking van de sensoren zeer robuust is, hogere doorvoer kan bereiken en gemakkelijker in bestaande tools ingebouwd kan worden. Deze koppeling dient fysiek, elektronisch maar ook voor de data mogelijk te zijn. Dit houdt onder meer in dat er verschillende gebruiker niveaus moeten zijn en dat de data integriteit steeds kan worden aangetoond. Hiernaast is een methode en een tool om eindproduct kwaliteitscontrole te kunnen uitvoeren nodig.

Partner met ervaring

FOx Biosystems heeft veel kennis over het sensor principe en het ontwikkelen van toepassingen, maar ontbreekt in de kennis om het finale toestel te ontwikkelen. Hiervoor wordt een samenwerking met  Unitron Systems B.V. uit Ijzendijke opgezet. Als innovatieve partner van toonaangevende, op kwaliteit gerichte marktspelers, is Unitron wereldwijd actief op diverse markten. Unitron heeft een breed scala aan competenties om haar klanten te ondersteunen. De productie van apparatuur vormt de kernactiviteit van Unitron, van prototype en productengineering tot serieproductie en montage van mechatronische en elektronische onderdelen. Unitron zal ook de finale productie van de instrumenten verzorgen.

Specifieke testen voor bioreactoren

Verder zal Fox Biosystems een specifieke test ontwikkelen die de concentratie van fragmenten van kapotte cellen uit een bioreactor opmeet. Deze informatie is cruciaal voor een producent van antilichamen om de kwaliteit van het geneesmiddel en de efficiëntie van het productieproces op te kunnen volgen. Om aan industriële normen te voldoen, focust FOx op volgende parameters; tijd tot resultaat, detectielimiet, specificiteit, herhaalbaarheid, analyse van vuile stalen en een stabiele bewaring tot gebruik.

Meer info: www.foxbiosystems.com/ en www.unitron.nl/

Subsidiebedrag € 134.866
Provincies
Limburg (BE)
Zeeland
Projectpartners
FOx Biosystems NV
Unitron Group BV

Geïnteresseerd
in de resultaten
van CrossRoads2?