Naar overzicht
Afbeelding
Deelfietsen

INNOVATIEPROJECT

Vanwege de actuele klimaats- en mobiliteitsproblematiek, wordt het bezit van een vervoersmiddel steeds minder gewenst. Zeker in grote steden kijkt men steeds vaker naar deur-tot-deur mobiliteit, waarbij niet het bezit maar wel het flexibel gebruik maken van mobiliteitsoplossingen belangrijk is.  Deelfietsen nemen een essentiële rol in de deur-tot-deur mobiliteit. De laatste jaren is er dan ook een wildgroei aan deelfietssystemen en dringen de eerste vervangingen van deze systemen zich reeds aan. Het Vlaamse Locaventure heeft het Nederlandse KooymansBeheer benaderd om samen de Europese markt van mobility-sharing te gaan bewerken.

Eerder CrossRoads project

KooymansBeheer ontwikkelde samen met het Vlaamse Alfatronics een universeel laadsysteem voor elektrische fietsen in het Mobysharing project www.crossroads2.eu/projectresultaten/intelligent-slot-kan-fiets-vergrendelen-en-opladen.  Locaventure ontwikkelt back-office software applicaties voor het slim beheren van mobiliteitsvoorzieningen en ontwikkelde samen met KooymansBeheer als eerste een fietsonafhankelijk universeel slot- laad- en sharingsysteem (FULLS).

Deelfietsen herbekijken

Samen hebben KooymansBeheer en Locaventure dus alle troeven in handen om de toekomst van het deelfietsen anders te benaderen. Hun doelstelling in dit project is de ontwikkeling van een optimaal circulaire deelfiets met slim slot. De fiets kan optioneel voorzien worden van een elektromotor en accessoires naar keuze. Vanuit het Mobility as a Service  perspectief kunnen de fietsen geheel volgens klant wens uitgerust worden met een reeks van IoT functionalitieten. Lokale productie en assemblage vormt een belangrijk onderdeel van deze ontwikkeling. Onderhoud en service kunnen online worden gemonitord en waarbij bovendien nog beloningsopties voor gebruikers zijn ingebouwd. Meer info:   https://wow-solutions.com/ en https://kooymansdesign.nl/

Subsidiebedrag € 135.000
Provincies
Noord-Brabant
Vlaams-Brabant
Projectpartners
KooymansBeheer BV
WOWSolutions (voorheen Locaventure)

Geïnteresseerd
in de resultaten
van CrossRoads2?