Naar overzicht
Afbeelding
Brillenwinkel

INNOVATIEPROJECT

Bij heel wat mensen knelt hun bril aan de oren of de neus. CrossRoads2 ondersteunt een project dat metalen 3D-geprinte brillen wil aanbieden, geheel op maat van de individuele klant.

Een bril op maat kan het comfort van heel wat brildragers verhogen, dat is de overtuiging van Special Platings uit Nederland en Esma uit Vlaanderen. Sinds dit jaar zijn de twee bedrijven met een project gestart om brillen uit titanium te printen, rekening houdend met de individuele maten van de klant.

De ideale maten

Om een gepersonaliseerde 3D-geprinte bril te maken, moet eerst een professionele scan van het hoofd van de klant worden gemaakt. Deze scan geeft een exact beeld van de realiteit, en vormt dus de basis van het ontwerp van de bril. De 3D-printing behoudt die precieze maten, zoals de afstand van de oren tot de neus. Ook de wensen van de klant over het ontwerp kunnen worden uitgevoerd.

Service aan opticiens

De CrossRoads2-subsidie brengt het project in een stroomversnelling, hoewel Special Platings en Esma verwachten dat de verdere ontwikkeling nog enige tijd zal duren. Het uiteindelijke doel is om het printen van brillen als een service aan te bieden aan de opticiens, die dan op hun beurt een perfect passende bril aan hun klanten kunnen leveren.

Meer info: specialplatings.nl en www.esma.be

Subsidiebedrag € 135.000
Provincies
Limburg (NL)
Limburg (BE)
Projectpartners
Special Platings
Esma

Geïnteresseerd
in de resultaten
van CrossRoads2?