Naar overzicht
Afbeelding
vissen

INNOVATIEPROJECT

New Generation Nutrition (NGN) maakt een nieuw soort visvoer op basis van duurzame grondstoffen. Niet alleen is het productieproces milieuvriendelijker, het voer is ook beter, vooral voor jonge vissen. Een project waar CrossRoads2 met plezier aan bijdraagt.  

Producenten van visvoer maken vaak gebruik van energieverslindende droogprocessen. Niet zo milieuvriendelijk en dus ging NGN op zoek naar een alternatief. Vandaag maakt het Nederlandse bedrijf gebruik van duurzame en natte grondstoffen, zoals algen, eendenkroos, insecten en visresten. Die natte ingrediënten hebben niet alleen voordeel voor het milieu, maar ook voor de dieren zelf. NGN is ervan overtuigd dat vissen het vooral in de eerste levensfase beter doen met vochtiger voer. Vissen groeien sneller met water als toegevoegde waarde.

Nieuwe machine

NGN produceert het visvoer met een zelf ontwikkelde machine. Zo vond het bedrijf een manier om het visvoer stabiel en langer houdbaar te maken. Op papier is de haalbaarheid alvast bewezen. De komende tijd zal NGN de subsidie van CrossRoads2 gebruiken om de productielijn te testen en te optimaliseren, en om het visvoer te verfijnen.

Afzetmarkt

In de zoektocht naar een afzetmarkt vond NGN een Vlaamse partner in The Living Garden. Dat bedrijf kweekt vissen op een duurzame manier, maar ook algen, wormen en eendenkroos. Uit de gedeelde interesse voor het duurzaam kweken van vissen, gingen beide partners met elkaar in zee. The Living Garden voert alvast enkele testen uit met het nieuwe voer. Testen in verband met de smaak leverden alvast goede resultaten op. Of de vissen met dit voer ook even hard groeien wordt momenteel getoetst.  

NGN wil het voer met duurzame grondstoffen zo snel mogelijk op de markt brengen. Ze verwachten vooral professionele viskwekers aan te spreken, maar ook aquariumhouders behoren tot de doelgroep.

Meer info: www.ngn.co.nl

Subsidiebedrag € 107.061
Provincies
Noord-Brabant
Antwerpen
Projectpartners
NGN Products BV
The Living Garden

Geïnteresseerd
in de resultaten
van CrossRoads2?