Naar overzicht
Afbeelding
Innovatieve trailer

INNOVATIEPROJECT

Het wordt steeds drukker op de weg. Om lokale files en de milieu impact ervan te beperken, richten steeds meer steden lage emissiezones in. Ook het trailerverkeer in de steden lijdt hieronder. Bijkomend worden steeds kortere levertermijnen verwacht en moet de impact op het lokaal verkeer minimaal zijn. Dit zijn allemaal zaken waar de huidige stadsdistributie niet op ingericht is. Tijd om deze trailers eens grondig te vernieuwen dachten het Nederlandse Carrymate en het Belgische Asimex.

Europese context

Duurzame stedelijke logistiek wordt snel een topprioriteit voor Europese steden doordat zij per vrachtwagen moeilijk te bereiken zijn. De huidige evolutie van e-commerce met thuisbezorging van grote huishoudelijke apparaten en meubels legt eveneens een extra druk op het verkeer in de binnenstad.  Momenteel kan deze distributie in de stad alleen worden uitgevoerd met een traditionele vrachtwagen uitgerust met een hydraulische laadklep.

Carrymate en Asimex Distribution beogen de ontwikkeling van een trailer voor volumineuze en/of zware goederen die kan zakken en stijgen om te laden en lossen. Uitgerust met een doorlaadsysteem naar de bestelwagen zorgt dit ervoor dat de combinatie in één vloeiende beweging geladen en gelost kan worden en de traditionele laadklep vervangen kan worden. Carrymate heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van innovatieve stuur- en ophangingsystemen voor de automotive industrie. Asimex is een familiebedrijf gespecialiseerd in het bouwen en aanpassen van prioritaire voertuigen en beschikken ze over praktische ervaring om de trailers construeren.

Universeel ontwerp

Door het universele ontwerp, kunnen verschillende trailers aan elkaar gekoppeld worden om zo het logistiek proces te optimaliseren en personaliseren. In het project worden echter geen trekkende voertuigen ontwikkeld. De nieuwe trailer kan gekoppeld worden met een bestelwagen op CNG of compact elektrisch nutsvoertuig om een efficiënt en milieuvriendelijk alternatief te beiden aan de huidige standaard. Op termijn zal dit de introductie van duurzame trekkende voertuigen ook bevorderen.

Meer info: www.carrymate.nl/ en www.group-maes.be/asimex/index.html

Subsidiebedrag € 134.746
Provincies
Noord-Brabant
Oost-Vlaanderen
Projectpartners
Carrymate BV
Asimex bvba

Geïnteresseerd
in de resultaten
van CrossRoads2?