Naar overzicht
Afbeelding
app

HAALBAARHEIDSSTUDIE

Het centrum Ronde van Vlaanderen maakt zich sterk om de uitvalsbasis te zijn van iedereen die de Ronde en de regio de Vlaamse Ardennen actief wil beleven. Voor zijn deur starten de drie fietsroutes. Deze nemen de wielerliefhebber mee langsheen de mooiste en legendarische plaatsen van de Ronde. Deze routes zijn in 2018 voorzien van geautomatiseerde audio-content. De mogelijkheden van deze geautomatiseerde audioroutes zijn begin 2018, mede dankzij steun van CrossRoads2, succesvol onderzocht in een haalbaarheidsstudie.

Regionale hub

Recente ontwikkeling is dat het centrum meer en meer een rol krijgt als bezoekerscentrum voor de regio Vlaamse Ardennen. Zo faciliteert het centrum naast wielerliefhebbers ook steeds meer andere ‘sportieve’ bezoekers, veelal wandelaars, met informatie over lokale handelaren en de mooiste  landmarks van de regio. Het CRVV wil als regiohub een prominente rol spelen voor bezoekers in de promotie van de lokale handelaren en de Vlaamse Ardennen.

Nieuwe interactieve gids

Een nieuwe CRVV app is de interactieve gids die de bezoeker van de Vlaamse Ardennen faciliteert en inspireert om de regio te verkennen. Deze app verzamelt de lokale handelaren en regio landmerken om deze te verbinden met de mooiste routes voor fietsers en  wandelaars. Op die manier wil het CRVV de sportieve bezoeker koppelen aan de lokale handelaren in de regio en belonen voor bezoek, uitgaven en beweeg gedrag. Om beweeggedrag van bezoekers en de binding tussen bezoekers en de lokale handelaren in de regio te stimuleren wil het CRVV onderzoeken wat hiervoor het optimale loyaliteitsprogramma is.

Interactieve gids als klantenkaart voor lokale handelaren

De uitkomsten van deze haalbaarheidsstudie vormen ook voor de opdrachtnemer, La Permanence, een opportuniteit om haar basis app, waar de CRVV app een white label van is, te verbeteren voor bestaande en potentiele klanten. Op dit moment is het huidige loyaliteitsprogramma enkel nog gekoppeld aan een digitale webshop waar de lokale economie niet van kan mee profiteren. La Permanence hoort van veel (potentiele) klanten dat het gewenst is om ook de lokale handelaren op te nemen in het loyaliteitsprogramma om zodoende de economische impact in een regio te vergroten.

Meer info: www.crvv.be/ en www.lap.cc/

Subsidiebedrag € 10.000
Provincies
Oost-Vlaanderen
Projectpartners
Centrum Ronde van Vlaanderen

Geïnteresseerd
in de resultaten
van CrossRoads2?