Naar overzicht

Op 27 september brachten de projectpartners van CrossRoads2 Sustainable Energy een bezoek aan de parabole zonnespiegels van Azteq.

Het Vlaamse bedrijf Azteq is thuis in de markt van de industriële warmte. Met geconcentreerde zonnestraling (CST) produceert het bedrijf thermische energie. 

Azteq neemt samen met de Nederlandse mkb Meeberg ISO Tanks deel aan CrossRoads2 Sustainable Energy. In hun project werken ze samen aan een innovatieve oplossing om zonnewarmte efficiënter op te slaan en zo een meer stabiele industriële thermische output te genereren. Dat willen ze doen door de geproduceerde thermische energie op hoge temperatuur op te slaan in een modulair opslagvat. Door de coronacrisis en de stijging van de grondstofprijzen liep hun project echter vertraging op maar hun ambitie om hun doelstellingen alsnog te realiseren is nog steeds bijzonder groot.

Peter Vandeurzen (zaakvoerder van Azteq) gaf aan de projectpartners een interessante toelichting over het project en de werking van de parabole zonnespiegels. 

Slotevent CR2SE
Slotevent CR2SE
Slotevent CR2SE

Ook meewerken aan
grensoverschrijdende
CO2-reductie?