Een longlife batterij voor de e-scooter

Velektro en Veldia, twee bedrijven actief in de fietssector, ontwikkelen samen een batterij voor e-scooters die veel langer meegaat dan de huidige batterijen.

Video Url

Innovatieve stoomturbine flexibiliseert elektriciteitssysteem

Het Nederlandse bedrijf Heat Power en de Vlaamse partner ACE ontwikkelen samen een innovatief stoomturbinesysteem waarmee naar behoefte, duurzame elektriciteit kan worden opgewekt. 

Video Url

Een duurzame deelfietstrailer

RAAF, Raepsaet Product Design en Dragon Plastics ontwikkelen een Bike Community Trailer: een deelfietstrailer die je gemakkelijk aan je fiets kan aanhaken en die duurzaam tot geproduceerd kan worden.

Video Url

Smart Building Retrofit System

Microlab en Officenter ontwikkelen samen soft- en hardware om op basis van gebruikersdata oude kantoorgebouwen slim aan te sturen aangaande verlichting, verwarming, ventilatie, ... Dat zorgt voor efficiƫntere gebouwen waarmee 10 tot 20% CO2-reductie kan worden behaald ten opzichte van normale gebouwen.

Video Url

HydrOzone haalt medicijnresten uit water

Het Nederlandse PureBlue Water en Vlaamse AM-Team ontwikkelden in hun CR2SE-project een duurzame watertechnologie om microverontreinigingen uit afvalwater te verwijderen met een zo min mogelijk gebruik van energie en CO2.

Video Url

Zwaar materieel op waterstof

BSV Harelbeke en United Gas International onderzoeken samen hoe ze waterstof kunnen inzetten als energiedrager voor zwaar materieel. 

Video Url

Van slib naar zuiver water

Het Vlaamse Hydrohm en Nederlandse PureBlue Water ontwikkelden een nieuwe technologie - de E-hydrotechnologie - om afvalwater op een kostenefficiƫnte en energieneutrale manier decentraal te zuiveren.

Video Url

Mycelium textiel

BioscienZ, B4Plastics en Millvision ontwikkelen een duurzaam alternatief voor leer op basis van mycelium, met het oog op een grootschalige en brede toepassing. Daarvoor maken ze gebruik van een nieuwe schimmelfermentatietechnologie.

Video Url

Neem ook een kijkje bij de getuigenissen van CrossRoads2.

Ook meewerken aan
grensoverschrijdende
CO2-reductie?