Geplaatst op 06-04-2023

Grensoverschrijdende samenwerking levert significante CO2-reductie op

CrossRoads2 Sustainable Energy gaf in de periode 2020-2023 kmo- en mkb-bedrijven aan beide zijden van de Vlaams-Nederlandse grens de kans om te investeren in toonaangevende innovaties rond duurzame energie, energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. In een brede waaier aan sectoren ontwikkelden bedrijven duurzame en slimme oplossingen met een rechtstreekse impact op de grensregio. De verwachte CO2-reductie is immens: alle projecten samen besparen de komende vijf jaar potentieel 375.000 ton CO2-equivalenten.
Geplaatst op 28-03-2023

CrossRoads zoekt experten

CrossRoads Vlaanderen-Nederland zoekt enthousiaste leden voor haar raad van advies om innovatieprojecten te beoordelen.
Geplaatst op 10-03-2023

Financieel consulenten gezocht voor CrossRoads

Interreg Vlaanderen-Nederland zoekt twee gemotiveerde financiële consultants die hun schouders willen zetten onder het nieuwe CrossRoads project. Je zal instaan voor de financieel-administratieve ondersteuning en begeleiding van de verschillende innovatieprojecten binnen de subsidieregeling van CrossRoads.
Geplaatst op 15-12-2022

Groen licht voor CrossRoads Vlaanderen-Nederland

Interreg Vlaanderen-Nederland heeft het allereerste project binnen de nieuwe programmaperiode groen licht gegeven, en dat is CrossRoads Vlaanderen-Nederland geworden. Daarmee komt er een vervolg om kmo's in Vlaanderen en Zuid-Nederland te stimuleren tot grensoverschrijdende samenwerking en te ondersteunen in hun product- en procesinnovaties.

Met deze goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, ruim 24.8 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt de helft uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). 
Geplaatst op 29-09-2022

Projectpartners op bezoek bij Azteq

Op 27 september brachten de projectpartners van CrossRoads2 Sustainable Energy een bezoek aan de parabole zonnespiegels van Azteq.
Geplaatst op 29-09-2022

Samen innoveren voor energie en klimaat: slotevent stelt projectresultaten voor

Hoewel bedrijven nog tot eind september de tijd hadden om hun projecten af te ronden en de finale realisaties pas eind december officieel duidelijk worden, wierpen we afgelopen dinsdag 27 september al een eerste blik op de eindresultaten tijdens het slotevent van CrossRoads2 Sustainable Energy in Thor Central in Genk.
Geplaatst op 29-09-2022

Ondernemers tonen innovaties op 'Verleg de Grens'-event

Op 27 september vond het Interreg-event ‘Verleg de grens’ plaats in Genk. Ondernemers, onderzoekers en scholieren uit Vlaanderen en Nederland konden er kennismaken met de realisaties uit vorige Interreg-programma’s. Ook CrossRoads was present op de expo. Zes bedrijven deelden hun innovaties met het publiek.

Ook meewerken aan
grensoverschrijdende
CO2-reductie?